Number Registered
Nombre enregistré
Individuos registrados
487
Rams
Béliers
Carneros100 - 150 kg
Ewes
Brebis
Ovejas85 - 95 kg
Lamb/Ewe Percentage
Pourcentage d’agnelage
Prolificidad (Procentaje cordero/hembra)
170%
Fleece Quality
Qualité de la toison
Vellón 
fine, clean
Weight
Poids
Peso5 - 6 kg
Staple Length
Longueur de fibre
Longitud de la mecha
8 - 10 cm
Micron CountMicron
Diámetro (micrones)


Breed Standards


General Appearance:
- Large sized sheep
- Mature body weights:rams up to 150 kg., ewes 80-90 kg.
- Long deep body
- Well muscled
- Extremely thick hindquarters

Head:
- Strong and broad
- Broad nose and thick lips
- Medium to large ears held horizontally or slightly elevated
- Top of head and forehead covered with wool
- All white
- Polled

Neck:
- Short trunked
- Blends smoothly into the shoulders
- Without dewlap or folds

Chest:
- Broad and deep with thick prominent sternum

Back, Loin and Rump:
- Well spring ribs
- Back strong, straight and level, carried well out to the dock
- Loin long and broad with deep muscling
- Rump long, full well muscled, extends well downward

Feet and Legs:
- Legs medium in length
- Squarely placed fleshy legs
- Heavy boned

Fleece:
- Always white
- Fine closely packed fibres
- Good staple length
-Wool is highly elastic and resilient with average diameter of 23-27 microns
- Weights: Rams 5-6 kg., Ewes 4 kg.

Defects:
- Dark fibres in the wool
- Pendant (drooping) ears


ile de france 


This breed was developed in the 1830's and was first registered in 1892. Since 1933 they have been performance tested and have had their own test station since 1972. It is the dominant breed in France and was first imported to Canada in 1995. The Ile de France has been selected for two primary purposes: as a terminal sire to produce vigorous, hardy, and fast growing lambs with superior carcass traits; and as an improver for crossbreeding with maternal breeds in a commercial flock. In this capacity they add hardiness, longevity, feed conversion and out of season breeding ability to a ewe flock. They have an excellent flocking instinct and are very successful when raised on pasture. Their high wool quality is an asset when crossed with range breeds.


Cette race a été développée au cours des années 1830 et a été enregistrée pour la première fois en 1892. Depuis 1933, ils ont été évalués sur leurs performances de croissance et ont leur propre station de testage depuis 1972. C'est la race dominante en France et elle a été importée au Canada en 1995. L'Île de France a été choisi à deux fins : comme bélier terminal pour produire des agneaux vigoureux, robustes et à forte croissance, avec des caractéristiques de carcasse supérieurs et comme bélier améliorateur pour croiser avec des races maternelles dans un troupeau commercial. À ces qualités s'ajoutent la vigueur, la longévité, la bonne conversion alimentaire et la capacité à se reproduire en contre-saison. Ils ont un excellent instinct grégaire et ont beaucoup de succès lorsqu'ils sont élevés au pâturage. La qualité de leur laine est un atout lorsque croisé avec des races de pâturage.

​Esta raza fue desarrollada en la década de 1830 y fue registrada por primera vez en 1892. Desde 1933 ha tenido pruebas de desempeño y tiene su propia estación de pruebas desde 1972. Es la raza dominante en Francia y fue importada a Canadá en 1995. La Ile de France ha sido seleccionada para dos propósitos primarios: Como raza terminal para producir corderos vigorosos, rústicos y de rápido crecimiento, con características de canal superiores, y para mejorar en cruzamiento con razas terminales en rebaños comerciales. En esta capacidad la raza añade rusticidad, longevidad, conversión alimenticia y habilidad de reproducción fuera de estación a rebaños de hembras. La alta calidad de su lana es un ingreso extra cuando se cruza con razas de pradera.

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Standards du race


Apparence générale:
- Mouton large
- Poids moyen: béliers jusqu’à 150 kg - brebis 80-90 kg
- Corps long et profond
- Bien musclé
- Postérieur très épais

Tête:
- Large et fort
- Museau large et lèvres épaisses
- Oreilles (moyennes à larges) placées à l’horizontal ou légèrement élevées
- Dessus de la tête et le front couvert de laine
- Toute blanche
- Naturellement sans cornes

Cou:
- Court
- Se rattache bien aux épaules
- Ni rides, ni fanon

Poitrail:
- Large et profond avec sternum proéminent

Dos, longe et croupe:
- Côtes bien arrondies
- Dos fort, droit et à niveau, bien taillé jusqu’à la queue
- Longue longe bien musclée
- longue croupe bien musclée

Pieds et jambes:
- Jambes de longueur moyenne
- Une jambe à chaque coin, bien charnues
- Os épais

Toison:
- Toujours blanc
- Dense et fine
- Fibre de longueur moyenne
- Laine très élastique et rebondissante, moyenne de 23-27 microns
- Poids: béliers 5-6 kg; brebis 4 kg

Defauts:
- Fibres foncés dans le toison
- Oreilles pendantes



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